Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou lăcaș de cult pentru românii din Dublin

ro

04 Oct, 2015 09:51 1499 Marime text
 
În ultima zi a vizitei făcute în Irlanda de ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, la Centrul Misionar Sf. Ioan Botezătorul, aflat sub tutela bisericii ortodoxe Înălțarea Sfintei Cruci din Dublin, oficialul a transmis un comunicat prin care vorbește despre importanța bisericii în identitatea românească.
 
„Subliniez importanța pe care biserica o are în coagularea și păstrarea identității românești. Este instituția cea mai credibilă, de-a lungul istoriei a reprezentat elementul de stabilitate și echilibru care i-a ajutat întotdeauna pe români să-și găsească propria cale”, a transmis Angel Tîlvăr.
 
Ministrul delegat a încurajat creșterea importanței coagulării comunitare și rolul de centru educațional pe care biserica îl poate avea, angajându-se să sprijine demersurile legate de organizarea de cursuri de limbă română și a unei biblioteci încă de săptămâna viitoare.
 
De asemenea, din discuțiile purtate în cadrul întâlnirii cu comunitatea românească s-a desprins necesitatea unui nou lăcaș de cult pentru românii din Dublin, cu atât mai mult cu cât membrii acesteia văd în biserică un element important al identității lor.



Sura foto: infoprut.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii