Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un mare actor care a jucat în serialul Casanova s-a stins din viață

ro

31 Jan, 2016 23:12 1663 Marime text
 
Una din stelele filmelor britanice s-a stins ieri din viață. Este vorba de Frank Finlay, care a murit la vârsta de 89 ani. El a fost un actor cunoscut, jucând în filme ca „Othello” şi „The Three Musketeers”.
 
„Suntem foarte trişti să vă anunţăm că Frank a murit pe 30 ianuarie 2016, acasă, înconjurat de familia sa. A fost un actor de calitate şi ne va lipsi foarte mult”, se arată într-un mesaj postat pe pagina sa de internet, notează antena3.ro.
 
Finlay a devenit o mare stea în Marea Britanie, datorită rolului din serialul Casanova. A primit o nominalizare la Oscar pentru rolul lui Iago, din filmul Othello (1965), unde a jucat alături de Laurence Olivier. L-a interpretat pe Porthos, în adaptarea filmului „The Three Musketeers”, în regia lui Richard Lester, din 1973. L-a mai jucat de două ori în „The Four Musketeers: Milady's Revenge”, din 1974, şi „The Return of the Musketeers”, din 1989. Printre filmele sale se mai numără „The Pianist -Pianistul”, „The Wild Geese - Gâștele sălbatice”, „Cromwell”, „Shaft in Africa” şi „A Christmas Carol”, conform aceleiași surse. 


Sursa foto: itv.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii