Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Udrea, noi explicații despre celebra geantă cu bani „Spunem ceea ce procurorii lui Kovesi nu vor ca nimeni să ştie”

ro

26 Mar, 2015 17:20 1705 Marime text
Într-o postare pe pagina de Facebook a fostului ministru Elena Udrea, care se află în prezent în arest preventiv în dosarul „Gala Bute“, se vorbește despre „povestea nemuritoare intitulata geanta cu 900.000 de euro”.

Astfel, echipa de comunicare a Elenei Udrea precizează că există un singur om care susține că această geantă a ajuns la Udrea, și anume Gheorghe Nastasia, iar ca să se ajungă la această acuzație, au fost nevoie de nouă declarații ale acestuia.

Redăm postarea:

„Povestea genţii cu 900.000 de euro

Aşa cum am promis, vom prezenta adevărul despre acuzaţiile care i-au fost aduse Elenei Udrea de către procurorii lui Koveşi. Vom începe cu povestirea nemuritoare intitulată „geanta cu 900.000 de euro”.
Există un singur om pe acest pământ care susţine că această geantă a ajuns la Elena Udrea: Gheorghe Nastasia (fost secretar general în MDRT). Atenţie! Nu cel de la care a pornit mita (Adrian Gărdean), care susţine că nu ştia ca banii să ajungă la Udrea.

Ca să se ajungă la această acuzaţie, au fost nevoie de nouă (9!!!) declaraţii ale lui Nastasia în care acesta s-a contrazis şi susţine că a minţit în cele iniţiale. Acesta susţine în toamna lui 2014 că nu îl cunoaşte pe Gărdean, nu a primit niciun ban de la acesta şi cu atât mai puţin că i-ar fi dat bani Elenei Udrea, iar în 2015 a ajuns să spună că a luat geanta şi i-a dat-o fostului ministru. De unde rezultă inconsecvenţa şi lipsa de credibilitatea a unui martor pus sub presiune.

Interesant este ce s-a întâmplat la confruntări şi procurorii nu au vrut să afle judecătorii şi opinia publică.
• Nastasia a spus că nu a deschis geanta şi nu ştie dacă erau bani înăuntru. A
• Tot Nastasia a susţinut că nu ştie când i-a dat geanta lui Udrea şi se contrazice la confruntări, afirmând că nu a mai vorbit cu Gărdean despre o “diferenţă”. Asta după ce în 13 februarie a declarat că i-a mai şi transmis mituitorului iniţial că mai este nevoie de încă 3 milioane de lei.
• Cel care a dat mita (Adrian Gărdean) a spus că banii erau pentru Nastasia şi că nu s-a discutat niciodată că geanta ar trebui să ajungă la Udrea.
Deci, avem doar declaraţia unui om cu un comportament contradictoriu total, cu o atitudine procesuală inconsecventă şi cel puţin dubioasă pe care procurorii îşi bazează întreaga argumentaţie legată de geanta cu 900.000 de euro.
Nastasia, la diferenţă de doar două ore, în 13 februarie, dă a opta şi a noua declaraţie. În a opta spune că „niciodată nu am luat bani de la Gărdean şi nu i-am dus lui Udrea” – atunci urma să fie arestat şi avea calitatea de suspect. După trei ore distanţă, declara „am luat geanta cu banii şi i-am dus-o Elenei Udrea” – şi astfel a plecat acasă.
Vom continua să demontăm şi celelalte acuzaţii în aceste zile şi să spunem ceea ce procurorii lui Koveşi nu vor ca nimeni să ştie.

‪#‎AdevărulFărăCătuşe‬
Echipa de comunicare”, se arată în postarea de pe Facebook a Elenei Udrea.


Sursa: psnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii