Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimisă în judecată de DNA pentru abuz în serviciu Fosta conducere a Ecoterm Năvodari, condamnată la închisoare cu executare

ro

14 Jun, 2013 09:39 2879 Marime text
Trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Mircea Suciu, fost director general al SC T.S.P. Ecoterm SA Năvodari, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. De asemenea, în acelaşi dosar, Mihail Dima, director economic la aceeaşi societate comercială, a fost osândit la şase ani de închisoare, tot cu executare. Cei doi au fost acuzaţi de DNA de abuz în serviciu în formă continuată dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, în formă continuată. Mai departe, Dinu Apăvăloaiei, administrator al SC Adens SRL, a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare cu executare, Gheorghe Iuruc, administrator la SC Geserom International SRL, s-a ales cu trei ani şi două luni de închisoare cu executare, iar Stere Mihail a luat trei ani de închisoare cu executare. Cei mai sus precizaţi au fost acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în forma continuată. Gheorghe Gheorghe, trimis în judecată pe când avea calitatea de asociat şi administrator la SC G.N.P. Industrial Serv S.R.L a fost achitat, bărbatul fiind acuzat de abuz în serviciu şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

Toţi cei mai sus condamnaţi s-au ales cu sechestru pe bunuri şi au fost obligaţi de judecători să achite către Ecoterm suma de 20 de miliarde de lei vechi. Deciziile mai sus precizate au fost luate azi de Judecătoria Constanţa şi pot fi atacate la Curtea de Apel Constanţa.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
 
„În perioada 2002-2005, în calitate de director general, respectiv de director economic la SC T.S.P. Ecoterm S.A Năvodari, în exercitarea atribuţiilor de serviciu inculpaţii Suciu Mircea şi Mihal Dima au avizat la plată facturi emise în fals de inculpaţii Apăvăloaei Dinu, Iuruc Gheorghe, Mihal Stere, Gheorghe Gheorghe, facturi ce au fost evidenţiate în contabilitatea societăţii, iar ulterior achitate pentru lucrări şi servicii care în realitate nu au fost executate. Prin această modalitate a fost cauzat societăţii Ecoterm un prejudiciu în sumă de 2.166.324,79 RON , aducându-se avantaje patrimoniale societăţilor SC Adems S.R.L., SC Stemirom S.R.L., SC Geserom Internaţional S.R.L., SC Somseri S.R.L., SC G.N.P. Internaţional S.R.L. şi SC Tomilec S.R.L. şi inculpaţilor Apăvăloaei Dinu, Iuruc Gheorghe, Mihal Stere şi Gheorghe Gheorghe.  De asemenea, în perioada 2002-2005, inculpaţii Apăvăloaei Dinu, în calitate de asociat şi administrator la SC Adems S.R.L. Paşcani, Iuruc Gheorghe, în calitate de asociat şi administrator la SC Geserom Internaţional S.R.L., Mihail Stere, în calitate de asociat şi administrator la SC Stemirom S.R.L., Gheorghe Gheorghe, în calitate de asociat şi administrator la SC G.N.P. Industrial Serv S.R.L., au emis în fals facturi fiscale în care au atestat în mod nereal că au efectuat lucrări şi servicii către SC T.S.P. Ecoterm S.A., fapt care i-a ajutat pe inculpaţii Suciu Mircea şi Mihal Dima să facă plăţi nejustificate şi neîntemeiate către societăţile administrate de cei patru inculpaţi”, potrivit DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii