Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teo Trandafir riscă să rămână fără splină şi o parte din pancreas

ro

18 Feb, 2011 13:24 1203 Marime text

"Medicii austrieci i-au drenat endoscopic pseudochistul pancreatic. Metoda se aplică doar dacă pacientul nu are infecţie şi febră, iar pseudochisturile sunt mai mari de 5 cm. 90% din pseudochisturi sunt drenate cu suport endoscopic. Infecţia, sângerarea sau perforaţia sunt posibile complicaţii postintervenţie. Starea lui Teo este semn că procedura a eşuat sau că a apărut recidiva", a declarat un medic, prieten al lui Teo.

Un medic prieten al lui Teo Trandafir de peste zece ani susţine că Teo va fi supusă unei intervenţii chirurgicale în urma căreia îi vor fi scoase splina şi o bucată din pancreas, potrivit ring.ro.

"Pseudochisturile apar mai ales la pacienţii bărbaţi cu vârste între 30 şi 40 de ani şi sunt localizate în special la nivelul cozii sau corpului pancreasului. Teo va fi operată. De aceea cred că medicii au şi făcut drenajul endoscopic, pentru a permite intervenţia chirurgicală. Lui Teo îi vor scoate splina şi o bucată din pancreas. Cel mai probabil din coada acestuia. Este posibil să-i scoată şi colecistul", spune medicul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii