Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tentativă de înşelăciune prin "Metoda Accidentul", dejucată de victimă. Nepotul a anunţat poliţia

ro

23 Jan, 2018 09:32 1664 Marime text
În cursul nopţii, 23 ianuarie a.c., în jurul orei 01.40, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Medgidia au fost sesizați de către un tânăr, din orașul Cernavodă, care le-a spus că bunicii săi, care locuiesc în municipiul Medgidia, ar fi fost sunați de un bărbat, care i-a informat că nepotul lor a fost implicat într-un accident de circulație pe raza municipiului București, solicitând o sumă de bani pentru soluționarea cazului.

Unul dintre bunici, un bărbat în vârstă de 84 de ani, a încheiat convorbirea și l-a contact pe nepotul său, realizând că a fost victimia unei tentative de înșelăciune.



RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii