Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de credincioși, la sfințirea bustului părintelui Arsenie Boca

ro

25 Oct, 2015 08:54 3625 Marime text
Sute de credincioși au participat, ieri, în comuna vâlceană Vaideeni, la sfințirea bustului din bronz al părintelui Arsenie Boca, operă a artistului Ivan Jinaru, amplasat la intrarea în biserica-monument cu hramul Sfântul Nicolae, potrivit Agerpres.
 
„Părintele Arsenie Boca reprezintă totul pentru mine. Ideea mi-a venit în 2011, l-am montat în 2012, acum l-am pus în bronz. Totul a plecat de la o întâmplare să-i spun mai puțin obișnuită. Nu auzeam cu urechea stângă. După ce am fost la mormântul părintelui Arsenie Boca, mi-a revenit auzul. Atunci mi-am promis mie că dacă voi fi sănătos, îi voi face un bust. Am ales această biserică în urma unui vis. În visul meu, l-am întrebat pe părinte și m-am visat cu icoana Maicii Sfinte cu Mântuitorul în brațe, care este pictată de el pe catapeteasma de la Prislop, în această biserică din Vaideeni. Ultimele discuții pe care le-am avut în zonă spun că părintele a trecut prin Vaideeni. Arsenie Boca era prieten cu un unchi de-al meu care era preot la Sibiu și știu că se întâlneau la Bistrița, la mănăstirea de unde chiar l-a arestat securitatea și se pare că, în perioada aceea, a fost și la Vaideeni", a spus Jinaru, născut în această comună din județul Vâlcea.
 
Statuia din bronz a părintelui Arsenie Boca este cea mai mare lucrare din țară de acest fel.
 
Arsenie Boca s-a născut pe 29 septembrie 1910 în localitatea Vața de Sus (Hunedoara) şi a trecut la cele veșnice pe 28 noiembrie 1989, la Sinaia.
 
Sursa foto: cotidianul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii