Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statutul magistraților. Comisia specială a decis. Vizat, președintele Klaus Iohannis

ro

18 Dec, 2017 20:23 1156 Marime text
Președintele României va putea refuza o singură dată și motivat numirea procurorilor șefi, potrivit unui amendament adoptat de Comisia Iordache la Statutul magistraților. În forma în vigoare, legea nu prevede de câte ori poate șeful statului refuza numirea procurorului general, procurorilor-șefi ai DNA și DIICOT, relatează Digi 24.

Propunerea vine din partea lui Florin Iordache (PSD), care este președintele Comisiei speciale.

„Preşedintele României poate refuza, motivat, o singură dată, numirea în funcţiile de conducere prevăzute la alin. (1)”, este noua formă a alin. 3 art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor.

După mai multe ore de lucru în paralel cu ședința comună dedicată proiectului de buget pe 2018, Comisia parlamentară specială condusă de Florin Iordache (PSD) a dezbătut aproape două treimi din amendamentele propuse la proiectul de lege de modificare a Statutului judecătorilor și procurorilor. Dezbaterea are loc în cadrul procedurii de la Senat, după ce, în urmă cu exact o săptămână, Camera Deputaților a adoptat modificările la Legea nr. 303/2004, la pachet cu modificările la Legea ANI.

Citește și: Modificările la legea ANI, adoptate de Comisia juridică a Senatului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii