Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa ar putea reveni la Ministerul Transporturilor

ro

22 May, 2014 18:51 1841 Marime text
Anul trecut, în luna februarie, Ministerul Transporturilor preda către Ministerul Sănătăţii 13 spitale.

În momentul de față, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență aflat în dezbatere publică, în cazul a 11 dintre unitățile medicale se intenționează reîntoarcerea la Ministerul Transporturilor.

Printre cele 11 spitale se numără și unul din Constanța. Este vorba de Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa.

Atribuţiile şi competenţele Ministerului Sănătăţii rezultând din calitatea de ordonator principal de credite al acestor unităţi sanitare se transferă astfel la Ministerul Transporturilor, care va prelua şi patrimoniul spitalelor, dar şi personalul.

Conform notei de fundamentare a proiectului de OUG, în prezent, reţeaua sanitară a Ministerului Transporturilor numără 4 unităţi sanitare cu paturi, amplasate în zonele în care se află regionalele de căi ferate.

„În prezent, asistenţa medicală a personalului din transporturi cu atribuţii în siguranţa transporturilor se asigură, exclusiv prin cele patru unităţi sanitare care s-au dovedit a fi insuficiente pentru nevoile actuale, iar asistenţa psihologică a personalului din transporturi cu atribuţii în siguranţa transporturilor se asigură prin laboratoarele psihologice din reţeaua sanitară proprie, care, de asemenea, s-au dovedit a fi insuficiente”, se arată în nota de fundamentare.

Potrivit Agerpres, sumele alocate în bugetul de stat pe anul 2014 pentru Ministerul Sănătăţii, aferente celor 11 spitale se vor transfera în bugetul Ministerului Transporturilor cu aceeaşi destinaţie, la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă. Până la data semnării protocoalelor de predare-preluare, finanţarea cheltuielilor aferente unităţilor sanitare se va asigura din bugetul Ministerului Sănătăţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii