Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful Serviciului Rutier Braşov, reţinut pentru 24 de ore de DNA

ro

24 Jun, 2014 18:00 2114 Marime text
În completarea comunicatului nr. 898 din 24 iunie 2014, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând de la data 24.06.2014 ora 16:35 până la data de  25.06.2014 ora 16:35, a suspectului:
 
 - Tămîrjan Claudiu, comisar șef de poliție, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Brașov, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile concurente de:
-  trafic de influență (6 fapte); 
-  instigare la abuz în serviciu (11 fapte);
- folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii;
 
Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a reieșit că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada octombrie-decembrie 2013, suspectul Tămîrjan Claudiu a creat un sistem infracțional foarte bine pus la punct, oferind protecție mai multor persoane din mediile oamenilor de afaceri și funcționarilor publici.
Această protecție se materializa în sensul nesancționării contravenționale sau penale de către personalul din subordine, în schimbul unor foloase materiale,  oferite și remise ori de câte ori lucrătorul de poliție avea nevoie.
Sistemul creat de suspect era unul foarte bine pus la punct, în sensul că, fără prea multe explicații fiecare persoană înțelegea ce anume are de făcut.
Astfel, în urma unui simplu  apel telefonic efectuat de către persoanele care îi solicitau ajutorul, suspectul Tămîrjan Claudiu contacta agentul de poliție din teren, aparent fără  legătură cu fapta constatată, transmițând un cod. La rândul său agentul de poliție transmitea un mesaj în sensul că a înțeles ordinul. De multe ori, un simplu semnal (beep) a fost de natură să-l determine pe lucrătorul de poliție să-și încalce atribuțiile de serviciu.
De asemenea, dispunând de anumite date privitoare la controalele desfășurate pe linie rutieră /transporturi, suspectul Tămîrjan Claudiu a comunicat aceste lucruri persoanelor interesate și neautorizate, evitându-se în acest fel sancționarea societăților comerciale respective.
Pentru aceste „servicii” suspectul Tămîrjan Claudiu a pretins  și primit de la diverse persoane următoarele:
 
- un card pentru combustibil;
- material lemnos pentru imobilul în care locuiește;
- produse din carne;
- băuturi carbogazoase;
- whisky pentru o petrecere;
- păstrăvi;
Suspectului Tămîrjan Claudiu i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii