Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se împlinesc 52 de ani de când Marilyn Monroe a cântat la aniversarea preşedintelui american John Kennedy

ro

19 May, 2014 10:14 3805 Marime text
„Happy Birthday, Mr. President” este cântecul interpretat de actriţa şi cântăreaţa Marilyn Monroe, în urmă cu 52 de ani, la Madison Square Garden, la aniversarea zilei de naştere a preşedintelui american John Kennedy.
Starul hollywoodian Marilyn Monroe i-a urat la mulţi ani preşedintelui într-o rochie decoltată şi cât se poate de mulată, în timp ce toate televiziunile transmiteau în direct prestaţia ei. Monroe a cântat şi un fragment din piesa clasică „Thanks for the Memory”.
Preşedintele Kennedy a urcat ulterior pe scenă  şi a glumit spunând că acum se poate retrage din politică, după ce i-a fost urat la mulţi ani într-un mod atât de dulce.
Prestaţia lui Monroe este amintită din numeroase motive. În primul rând, a fost una dintre ultimele sale apariţii publice importante. Monroe s-a sinucis la câteva luni de la acest eveniment. În al doilea rând, există zvonuri conform cărora preşedintele american şi cântăreaţa au avut o aventură. Rapoarte de la FBI indică multe întâlniri între Kennedy şi Marilyn Monroe. Se spune că relaţia dintre cei doi a început în California, pe vremea când John Kennedy era senator. Se întâlneau la petrecerile date de cumnatul lui Kennedy, Peter Lawford, la care participau nume cunoscute precum Frank Sinatra, Dean Martin sau JFK.
Autorii cărţii „Uciderea lui Marilyn Monroe: un caz clasificat”  afirmă că moartea artistei a fost comandată de fratele preşedintelui, John Fitzgerald Kennedy, care avea misiunea să o convingă pe artistă să nu divulge secrete în legătură cu preşedintele american. Fitzgerald Kennedy ar fi acţionat împreună cu cumnatul său şi psihiatrul actriţei, care i-ar fi făcut lui Monroe o injecţie fatală în inimă. Informaţiile publice arătau că artista a murit în urma unei supradoze. Până în ziua de astăzi, cauza morţii artistei rămâne cu semne de întrebare.
                                                         
Sursa foto: www.telegraph.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii