Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:53 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbări majore în Legea Educaţiei Se vrea introducerea bacalaureatului profesional şi evaluare la clasa a zecea

ro

02 Jun, 2015 14:04 2032 Marime text
Noua lege, pe care ministrul Sorin Cîmpeanu o vrea adoptată de Parlament până la finalul anului, aduce schimbări majore în învăţământ.

Noul proiect de lege al educaţiei a fost transmis de comisia de învăţământ a Senatului, condusă de Ecaterina Andronescu, către sindicate, rectori, asociaţii de elevi şi părinţi şi este „un punct de plecare", a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Acesta a precizat că Ministerul Educaţiei „nu a intervenit nici măcar cu o virgulă" în proiectul Parlamentului, dar că urmează să introducă modificări.

Ministerul va face următoarele schimbări: clasa pregătitoare va rămâne la şcoală, în niciun caz nu va fi şi Evaluare Naţională şi Admitere la finalul clasei a VIII-a, se va lua în considerare şi posibilitatea unei evaluări la clasa a X-a.

De asemenea, ministrul a anunţat că se gândeşte la introducerea Bacalaureatului profesional, susţinut puternic de Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că proiectul a fost transmis de comisia de învăţământ a Senatului către cele două federaţii sindicale din preuniversitar, către Alma Mater din universitar, către cele trei asociaţii reprezentative ale studenţilor, către Consiliul Naţional al Rectorilor, către Consiliul Naţional al Elevilor şi către Asociaţia Părinţilor, săptămâna trecută, în cursul zilei de joi.

„Ministerul Educaţiei urmează să intervină cu propria viziune coerentă, corelată cu solicitările ce vor veni din sistem", a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Sorin Câmpeanu vrea să reintroducă în Legea educaţiei amenzi pentru părinţii care nu-şi trimit copiii la şcoală sau muncă echivalentă în folosul comunităţii. Astfel, părinţii riscă să plătească 1.000 de lei dacă nu-şi trimit copiii să înveţe. Noul proiect legislativ trebuie să fie gata până la sfârşitul anului, potrivit România TV.

Nouă Lege a Educaţiei prevede mai multe schimbări printre care şi reîntoarcerea clasei zero la grădiniţă, iar evaluarea naţională să aibă cinci probe în loc de trei.


Sursa: Hotnews.ro, România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii