Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săpăturile unui sit arheologic din Tulcea, sprijinit de cercetaşii străini

ro

06 Aug, 2014 21:56 2511 Marime text
Un grup de 18 tineri, membri ai secției Pionieri a Federației de Cercetași din Belgia, va încheia miercuri o primă misiune de salvare și conservare a unui sit arheologic din comuna tulceană Niculițel, potrivit Agerpres. În ultimul an, potrivit coordonatoarei grupului, Adeline Constant, cercetașii belgieni, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, au organizat mai multe activități, în urma cărora au obținut și fondurile necesare derulării activităților în satul Niculițel. 

„La începutul anului, am primit propunerile de misiune și am ales Niculițel, implicit săpăturile arheologice, pentru a face ceea ce ne place. Istoria locului este foarte bogată și a fost interesant tot ce am aflat de la reprezentanții ICEM”, a declarat Adeline Constant. 
Cea mai dificilă parte a misiunii belgiene din comuna Niculițel a fost acomodarea cu temperaturile ridicate, potrivit lui Olivier Boveroux, unul dintre cercetași, dar greutățile au fost depășite și datorită modului în care voluntarii au fost primiți de comunitate. 

Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii