Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul de Constanţa Nicolae Moga "Să închidem subiectul Şova" (?!)

ro

30 May, 2015 23:00 2195 Marime text
 
Chestorul Senatului, Nicolae Moga (PSD), a declarat, în ședința conducerii Senatului din 27 mai 2015, că senatorul Dan Șova trebuie închis cât mai repede, altfel Senatul se face de râs, scrie b1.ro. Cazul Dan Șova a devenit "o obsesie pentru toata lumea", a mai spus acesta.
 
"Domnule preşedinte, cazul Şova a devenit o obsesie pentru toată lumea şi pentru presă şi pentru opinia publică. Dacă tot ne lăudăm că suntem Cameră superioară şi vrem să fim respectaţi, noi suntem un birou politic, care conducem această Cameră (...) Acest Birou permanent, eu doresc foarte… şi direct, doresc să fie un birou serios. Haideţi să închidem subiectul. Îi rog pe colegii din opoziţie să gândească bine lucrurile astea şi să închidem subiectul Şova pentru că ne facem de râs. Şi cer, cu toată convingerea, ca ceea ce hotărâm aici şi hotărâm de comun acord sau cu majoritate… pentru că eu l-am ascultat… am ascultat declaraţia preşedintelui Comisiei juridice, în care spune că PSD-ul are majoritatea şi că s-a hotărât prost. Dar am rugămintea ca, aici, când discutăm şi majoritatea hotărăşte, să ieşim cu un singur punct de vedere. Aşa este în politică, aşa e în democraţie, majoritatea hotărăşte. Nu, sigur, declaraţiile politice le puteţi face la partid, dacă vreţi. Eu vă cer seriozitate. Dacă cumva greşesc, atunci îmi retrag solicitarea de seriozitate. Haideţi s-o închidem o dată. Săptămâna viitoare să ajungem s-o închidem", a declarat chestorul PSD Nicolae Moga, potrivit stenogramei ședintei Biroului Permanent al Senatului din 27 mai.
 
 
Curtea Constituțională a României a hotărât pe 19 mai că decizia, prin care Dan Șova a scăpat de arest pe 25 martie, a fost neconstituționala. (Detalii AICI)
 
Cazul lui Dan Șova a fost reîntors la Comisia Juridică, după ce Biroul Permanent a decis după o nouă ședință să invalideze votul anterior din Comisia Juridică, de miercuri, pentru că nu a fost luat cu cvorum.
 
Sursa: b1.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii