Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, țara cu o mulțime de locuri blestemate Ce serie de întâmplări încadrează Marea Neagră la acest capitol

ro

29 Dec, 2014 04:23 2542 Marime text
Romania, ca orice alta tara din lume, isi are si ea povestile ei legate de demoni, strigoi, fantome razbunatoare si alte aratari care populeaza castelele si cetatile in ruina, casele parasite, locurile pustii.

Desigur, uneori se pot gasi explicatii logice pentru unele cazuri de bantuire, dar atunci cand stiinta nu mai poate oferi explicatii, intervine paranormalul pentru a-l ajuta pe om sa inteleaga unele lucruri, care, la prima vedere, par a fi fara inteles.
Nu putine sunt zonele Romaniei unde se spune ca paranormalul invinge realitatea, facand sa rodeasca, inca din vremuri imemoriale, legende, mistere si povesti incredibile.

O mulţime de intamplari care sfideaza logica înconjoară si Marea Neagră, locul unde – spun diverşi cercetători - s-ar fi produs Potopul lui Noe, dar şi unde se petrec felurite fenomene stranii, amintind de teribilul Triunghi al Bermudelor.
Dispariţii inexplicabile, OZN-uri ieşind din adâncuri, plus câteva anomalii magnetice măsurate ştiinţific, toate indică Marea Neagră ca un spaţiu care merită să fie explorat temeinic. Se pare ca straniile fenomene se petrec in apropierea insulei Serpilor, la 45 de kilometri nord-est de Sulina, in zona numita sugestiv de localnici "Triunghiul mortii".
Cercetatorii de la NASA au constatat ca in largul Marii Negre există o suprafata de 8-10 kilometri, relativ triunghiulară, în care se manifestă anomalii magnetice. Zona a fost descrisa de catre oamenii de stiinta drept "o poarta catre alta lume".
Pe vremea Uniunii Sovietice astfel de fenomene constituiau secrete de stat, insa odata cu deschiderea arhivelor au aparut si primele informatii despre disparitia navelor din Marea Neagra. Un episod imposibil de explicat s-a petrecut in 1991 cand o platforma militara de extractie a petrolului a disparut odata cu cei 80 de oameni care se aflau la bord. Dupa un an de cautari, platforma militara a fost gasita la 50 kilometri distanta de locul initial de amplasare, plutind in deriva, fara nicio urma de viata la bord si fara nici un indiciu care sa elucideze misterul disparitiei echipajului.
Astazi, cercetatorii rusi sustin ca anomaliile magnetice din Marea Neagra au o frecventa ingrijoratoare, iar armata ucraineana studiaza cu atentie aceasta falie magnetica care se pare ca se deplaseaza lent din zona lor inspre apele teritoriale romanesti. 
Sursa text: Romania TV.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii