Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Robert Gârleanu, "most wanted" Condamnat la închisoare pe viaţă pentru un triplu asasinat, dat în urmărire internaţională

ro

03 Jun, 2015 07:17 4026 Marime text
 
Un criminal periculos, care a ucis cu sânge rece trei oameni, umblă liber pe străzi. Deşi a fost cercetat ani în şir pentru triplu asasinat, bărbatul a fost lăsat de magistraţi sub control judiciar.
 
În ziua în care a fost condamnat la închisoare pe viaţă, Robert Gârleanu a dispărut. Poliţiştii români îl caută acum la nivel internaţional. Basarabeanul, care are şi cetăţenie română, a ucis trei oameni, într-o pădure din Republica Moldova, în urmă cu cincisprezece ani.
 
Din martie, Robert Gârleanu, autorul unui triplu asasinat, a fost pus sub control judiciar. Asta deşi în ultimii patru ani, de când a fost pus sub acuzare, el a stat în repetate rânduri în arest preventiv. În ultimele luni, Gârleanu, care avea interdicţie de a părăsi ţara, s-a prezentat periodic la Poliţia din Iaşi. Ofiţerii care îl supravegheau l-au văzut ultima oară pe 27 mai, chiar înainte să fie condamnat la închisoare pe viaţă. Până când poliţiştii au primit mandatul de executare şi s-au dus să-l ridice pe criminal de acasă, asasinul dispăruse. Oamenii legii au indicii că bărbatul a fugit din ţară şi l-au dat în urmărire internaţională.
 
Condamnatul pentru crimă a reuşit să fugă de sub nasul autorităţilor chiar dacă se afla sub control judiciar. Potrivit poliţiei, bărbatul are 36 de ani, 1,77 înălţime, aproape 100 de kilograme şi, ca semn particular, are o aluniţă pe obrazul stâng.
 
În decembrie 2000, Robert Gârleanu a furat o maşină, împreună cu doi prieteni, pe care i-a omorât ulterior. Asasinul l-a ucis şi pe un martor la crime.
 
După ce i-a împuşcat pe hoţii de maşini cu care nu s-ar fi înţeles ce parte îi revine fiecăruia, potrivit anchetatorilor, Robert Gârleanu le-a dus pe victime la aproximativ 20 km de Chişinău într-o pădure unde a săpat o groapă, le-a dat foc cadavrelor şi apoi a acoperit totul. Cadavrele au fost descoperite de-abia după 8 ani. Singura vină a uneia dintre victime a fost aceea că ştia prea multe.
 
Abia la opt ani de la comiterea cumplitelor crime, cele trei cadavre au fost descoperite. Robert Gârleanu are antecedente penale. El a mai fost cercetat pentru furt, contrabandă cu ţigări, precum şi aderarea şi sprijinirea unui grup de criminalitate organizată.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii