Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concluzie cutremurătoare după autopsii Refugiaţii din camionul găsit în Austria au murit sufocaţi…

ro

31 Aug, 2015 10:04 1306 Marime text
 
Poliţia austriacă a anunţat că medicii legişti au autopsiat 16 dintre cele 71 de cadavre ale unor refugiaţi descoperite joia trecută, într-un camion frigorific, pe autostrada dintre frontiera ungară şi Viena, şi au ajuns la concluzia că aceştia s-au sufocat, având în vedere că erau înghesuiţi câte cinci oameni pe metrul pătrat. Printre persoanele găsite decedate în camion, patru erau copii. Refugiaţii erau cel mai probabil originari din Siria sau Afganistan.
 
Doi medici patologi examinează cadavrele la departamentul de medicină legală din Viena. "Încă aşteptăm raportul final de la echipa de legişti, dar se pare că (refugiaţii) s-au sufocat", a declarat, aseară, Gerald Pangl, purtător de cuvânt al Poliţiei din provincia Burgenland, unde a fost găsit camionul, relatează Reuters în pagina online. Poliţia precizase anterior că vehiculul conceput pentru transportul produselor de carne nu avea guri de aerisire. Specialiştii încearcă însă să stabilească dacă unitatea de răcire a vehiculului era funcţională în timpul transportului.

Cinci suspecţi - patru bulgari şi un afgan - au fost reţinuţi în Ungaria în legătură cu acest caz, fiind cercetaţi pentru trafic de persoane.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii