Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacția MAE după declarațiile președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker

ro

31 Jan, 2018 22:40 1452 Marime text

 
Ministerul Afacerilor Externe apreciază intervenția publică a președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, prin care acesta recunoaște capacitatea mecanismelor democratice și constituționale din România de a lua propriile decizii, în deplin acord cu valorile europene, creând premisele unui dialog echilibrat cu autoritățile române, se arată într-un comunicat oficial.

Mesajul înaltului oficial european răspunde astfel invitației la dialog lansate de Președinții celor două Camere ale Parlamentului și de actualul Prim-Ministru al României, Viorica Dăncilă, cu ocazia discursului de învestitură din Parlamentul României.

Din mesajul oficialului european reiese atât dreptul României de a adera la spațiul Schengen, cât și posibilitatea ca recomandările Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) să fie îndeplinite până la finalul mandatului actualei Comisii, care expiră în anul 2019. 

În plus, discuțiile purtate la Bruxelles relevă faptul că România a realizat în ultimele luni toate demersurile necesare pregătirii adecvate a Președinției Consiliului Uniunii Europene, având capacitatea de a exercita în bune condiții viitorul său rol.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii