Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacţia Elenei Udrea la rejudecarea cazului Rarinca

ro

18 Aug, 2015 12:08 2235 Marime text
 
Elena Udrea a reacţionat, astăzi, pe contul său de Facebook la decizia de luni a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a rejudeca dosarul Marianei Rarinca. Fostul ministru al Dezvoltării se întreabă dacă nu este „precedent periculos pentru democraţie şi distruge ideea de justiţie infailibilă confirmând definitiv slăbiciunile ei. Oricum ai da-o, de acum încolo cetaţenii nu mai pot avea garanţia că vor fi judecaţi drept", scrie romanialibera.ro.

„Fie cei care au achitat-o pe Rarinca au făcut-o din răzbunare împotrivă șefei Îccj, pentru că această ar fi respins promovarea judecătoarei Risantea Gacescu și, aflăm deci că cei care trebuie să aplice legea imparțial, sunt de fapt niște oameni care se ghidează după resentimente personale. Fie decizia de achitare a fost corectă și rejudecarea dosarului se face că urmare a presiunii făcute de sefele DNA și ÎCCJ, pentru a acoperi faptul că Rarinca a fost arestată degeaba", a scris Udrea pe Facebook.

Elena Udrea este de părere că CSM ar trebui „să verifice cum a fost atribuită aleatoriu cererea de contestaţie a şefei DNA să fie judecată chiar de judecătorul care a admis-o în principiu"

Fostul ministru mai spune că este „de reținut că este prima data când Codruța Kovesi promovează o astfel de cerere împotrivă unei decizii definitive și, că reprezentantul DNA în ședința de judecată în care a fost achitată Rarinca, nu a formulat la acel moment nicio obiecție. Mă întreb ce judecător mai are curaj să dea o decizie împotrivă DNA? Mai putem vorbi de prezumția de nevinovăție dacă oricine este acuzat de DNA va fi și găsit vinovat?", a conchis Elena Udrea.



Sursa: romanialibera.ro
Sursa foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii