Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
05:53 23 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Raduly Robert-Kalman a susţinut că este "vocea Ţinutului Secuiesc"

ro

05 Jul, 2015 00:14 917 Marime text
Fostul primar din Miercurea Ciuc Raduly Robert-Kalman, cercetat pentru abuz în serviciu, a declarat, la Festivalul "O mie de fete secuience", că "pentru Ţinutul Secuiesc au venit încă o dată, după 1918, vremuri întunecate", susţinând că acţiunile mascaţilor au devenit "un fel de politică de stat". Fostul primar a susţinut că este "vocea Ţinutului Secuiesc", în condiţiile în care "terorismul şi intimidarea nu au ce căuta în viaţa de zi cu zi". El a spus că acţiunile în forţă ale "mascaţilor" au devenit "un fel de politică de stat", pentru că "pruncii se scoală dimineaţa cu mascaţii lângă patul lor".
Câteva mii de persoane au participat, astăzi, la Festivalul "O mie de fete secuience", sărbătoare anuală a portului popular şi a obiceiurilor specifice maghiarilor care trăiesc în Transilvania, desfăşurat în şaua dintre Ţumuleul Mic şi Şumuleul Mare, în judeţul Harghita.
Fostul primar al municipiului Miercurea Ciuc Raduly Robert-Kalman este judecat în libertate în procesul în care este acuzat de abuz în serviciu, după ce, în 18 iunie, Tribunalul Harghita a revocat măsura arestului la domiciliu şi a respins cererea procurorului de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar. În acelaşi dosar, este judecat sub control judiciar şi viceprimarul suspendat Szoke Domokos.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii