Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre tot mai surprinzător. Ce nu ştiaţi despre el

ro

27 Jul, 2013 08:12 2933 Marime text
 "Am dorit să mă relaxez puţin şi să le ofer acest dejun romantic la înălţime, fără telefoane, fără Facebook, fără muzică house, unde altfel decât la Mamaia, cu muzică simfonică", a declarat primarul Constanţei, mândru de compania manechinelor îmbrăcate în rochii vaporoase.
Întrebat de EVZ de când a devenit meloman, fiind cunoscută pasiunea lui pentru muzica grecească, Mazăre a ignorat comentariul fratelui său Mihai că "era o ironie la adresa culturii tale" şi s-a lansat în explicaţii prin care şi-a argumentat "dragostea" pentru muzica clasică.
"Fetelor, ia spuneţi ce aţi ascultat voi în Delta Dunării? Vivaldi, Bethoven, Strauss. Nu ştiai că eu ascult muzică simfonică? Eram mai mic decât fetele astea când eram la şcoală la Institutul de Marină şi săream gardul ca să merg la concerte simfonice", a devenit nostalgic Mazăre.
Primarul Constanței s-a lansat apoi în explicații și mai laborioase despre pasiunea sa pentru muzica clasică: "Îmi plac cel mai mult concertele de pian, Rachmaninov, Grieg, Ceaikovski, am acasă o staţie de amplificare pe lămpi, pe care am dat 8.000 de euro, pentru că s-a constatat că amplifică sunetul cel mai curat, ai senzaţia că eşti în sala de concerte".
Şi astfel, pe acordurile lui Vivaldi, petrecăreţii au stat în aer aproape o oră, timp în care au servit peşte, brânză, salată de vinete, produse de patiserie şi vinuri scumpe. Nu înainte ca Mazăre să bea câteva păhărele de ţuică pentru că "eu aşa obişnuiesc înainte de masă".

Mazăre se transformă în Nabucondonosor

Și pentru a fi sigur că nu va rata nici azi prime time-ul la TV, Mazăre îl va întruchipa pe Nabucodonsor al II-lea, în cadrul festivalului Fashion TV Mamaia.
"Pe carul alegoric voi fi eu, îmbrăcat în Nabucodonosor al II-lea, cel care a făcut pentru una din nevestele lui grădinile suspendate, vor fi soţiile mele, vor fi nişte fete care vor fi reprezentantele Babylonului din toate seminţiile lumii şi sclavii. Spectacolul va fi unul special pentru că organizatorii au luat din această operă (Nabuco de Verdi) corul robilor, l-au mixat ca să fie modernist şi vor avea un dans aparte pe corul robilor", s-a lăudat Mazăre.
Cele peste 20 de costume ar fi costat puţin peste 2.000 euro, bani plătiţi de Fashion TV (care a câştigat un contractul cu Primăria Constanţa pentru organizarea evenimentelor din sezonul estival 2013).
Oaspete de onoare va fi ambasadorul Braziliei la Bucureşti, "pe care îl voi invita pe scenă, nu va fi costumat, el nu e boem ca mine".
Mai multe pe evz.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii