Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Purtătoarea de cuvânt a unei primării s-a dezbrăcat în biserică. Tribunalul a "taxat-o"!

ro

19 Mar, 2016 19:53 2073 Marime text
Nu, nu este vorba despre o primărie din România, așa cum poate ați crede. Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Madridului, Rita Maestre, reprezentantă a partidului Podemos, a fost condamnată, ieri, la plata unei amenzi de circa 4.320 de euro.
 
Tânăra de 27 de ani, aleasă a partidului radical de stânga, format parţial din aleşi ai Podemos aflată în fruntea municipalităţii din iunie 2015 după peste 20 de ani de hegemonie a dreptei, trebuie să plătească suma în 12 luni, după cum spun magistrații de la Tribunalul din Madrid într-un comunicat remis presei locale.
 
Magistrații Tribunalului din Madrid au scris în minuta sentinței că Rita a fost judecată fiindcă a intrat în capela universităţii publice Complutense din Madrid în urmă cu cinci ani şi şi-a scos tricoul, rămânând în sutien şi blugi, pentru a denunţa, alături de alte femei, poziţiile "antidemocratice şi machiste ale Bisericii catolice".
 
După acţiunea ei, Rita Maestre a fost aspru criticată de Biserică şi de o parte a dreptei, iar procurorii Parchetului din madrid ceruseră un an de închisoare, pedeapsa maximă pentru acest delict.
 
Magistrații au decis că faptele Ritei constituie un "delict împotriva sentimentelor religioase". Rita Maestre afirmase în cursul unei audienţe din luna februarie că este gata să îşi ceară scuze dacă a jignit pe cineva prin gestul ei, destinat să denunţe existenţa unei capele într-o universitate publică şi să spere laicitatea. Ea a precizat că s-a scuzat faţă de arhiepiscopul Madridului, care i-a acceptat scuzele, considerând gestul "o greşeală de tinereţe".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii