Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Psihologul Adrian Gemanaru aleargă 84 de kilometri pe nisip, pentru copiii cu autism

ro

24 Mar, 2016 12:44 2565 Marime text
 
Psihologul Adrian Gemănaru, nominalizat în anul 2015 la prestigioasele premii World Autism Festival din Canada şi la Gala “Cariere” România, va alerga 84 de kilometri, la evenimentul internaţional “Maratonul Nisipului”, care va avea loc duminică, începând cu ora 10.00, pentru drepturile persoanelor cu autism.
 
Sub deviza “Alerg pentru Autism Marea Neagră”, Adrian Gemănaru, alături de părinţi și alți specialiști în autism ai Centrului „Marea Neagră”, al cărui președinte este, vor alerga la toate cursele competiției sportive, respectiv 10 km, 21 km și 42 km.
 

„Chiar dacă proba de ultramaraton nu este inclusă în cadrul evenimentului, am decis să particip la toate probele Maratonului Nisipului şi chiar în plus, pentru a însuma 84 de kilometri pe nisip. Este o provocare foarte mare, însă ultramaratonul pe care vreau să-l parcurg pe nisip este o cursă infinit mai uşoară faţă de drumul pe care trebuie să-l străbată o familie care are un copil diagnosticat cu autism”, declară psihologul.

 
În fiecare an, în cadrul Centrului “Marea Neagră” sunt diagnosticaţi peste 150 de copii cu tulburări din spectrul autist, este o realitate a zilelor noastre şi societatea trebuie să înţeleagă că rata de apariţie a acestei afecţiuni este extrem de mare. Speranţa însă există, adaugă specialistul, iar statisticile spun că un copil care începe terapia până la vârsta de 3 ani, reuşeşte să dobândească peste 85% din abilităţile unui copil tipic.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii