Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Protestatarii au ocupat Bulevardul Magheru O nouă seară de proteste în Bucureşti

ro

06 Nov, 2015 19:18 1366 Marime text
Un nou val de proteste este anunţat pentru vineri seară în Bucureşti şi în marile oraşe din ţară. În jurul orei 18-30, circa 200 de persoane au ieşit în stradă în Bucureşti, pentru a patra zi consecutiv.
 
Manifestanţii s-au adunat, ca şi în serile trecute în zona fântânii de la Facultatea de Arhitectură şi în zona Teatrului Naţional Bucureşti, potrivit HotNews.ro. În jurul orei 19.00, protestatarii au ocupat Bulevardul Magheru.
 
Printre manifestanţi se împart foi format A4, cu simbolul „Colectiv" în colţul drept, pe care sunt scrise Art.2 (Suveranitatea) şi Art.90 (Referendumul) din Constituţie, şi prin care autorii cer preşedintelui declanşarea unui referendum cu trei puncte:
 
1. Desfiinţarea tuturor patidelor politice şi scoaterea lor în afară legii;
2. Simplificarea aparatului de conducere a statului şi ocuparea noilor posturi prin concurs, complet transparent;
3. La concurs să poată participa orice persoană, cetăţean român, cu excepţia nomenclaturiştilor de dinainte de 1989, a tuturor politicienilor de după 1989 şi a celor numiţi pe linie politică.

UPDATE 1, ora 21.09 

Numărul manifestanţilor a ajuns la aproape 10.000. Se strigă "Jos Parlamentul!", "Nicăieri justiţie, peste tot corupţie". Mulţimea este foarte animată. 
 
Sursa foto: HotNews
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii