Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4 Protest la Oil Terminal. Sindicaliștii cer demisia ministrului Energiei (galerie foto+video)

ro

29 Sep, 2016 13:08 3663 Marime text
























În urmă cu puțin timp, la sediul Oil Terminal din Constanța a început un protest inițiat de reprezentanții sindicali ai societății, nemulțumiți de schimbările pe care Ministerul Energiei vrea să le opereze în bordul de conducere al firmei.
 
„Protestăm astăzi față de decizia Ministerului Energiei de a înlocui actualul Consiliu de Administrație prin metoda votului cumulativ. Se dorește un Consiliu de Administrație susținut de acționarii minoritari. Suspectăm Ministerul Energiei că nu este de acord cu mărirea capitalului social al Oil Terminal pentru că, prin această mărire de capital, acționarii minoritari ar trebui să mai aducă 400.000 de euro pentru a-și  menține procentul actual. Prin această mărire de capital, ei își pot pierde andatele în Consiliul de Administrație“, a declarat pentru ZIUA de Constanța, liderul de sindical al Oil Terminal, Nicu Androne. 

UPDATE 4, ora 13:46:

Se încearcă constituirea unui nou terminal la Min Metal, susține sindicalistul Ion Caraignat. „Mesajul nostru este să mergem la Cioloș și să cere, să-l demită pe ministrul Energiei. Dacă nu-l va demite, atunci Jos Cioloș!“, afirmă Caraignat.
 
Dacă nu vor obține nicio concesie după manifestația de la Constanța, sindicaliștii au de gând, ca săptămâna viitoare să picheteze sediul Guvernului României. Ei spun că vor face demersuri pentru a obține autorizații de pichetare. 

„Vom continua lupta“, afirmă sindicalistul Nicu Androne. De altfel, tot el spune că proteste vor mai avea loc la Oil Terminal și pe 10 și 11 octombrie. 



UPDATE 3, ora 13:33:
Manifestanții strânși și țafa sediului Oil Terminal au început scandările și cer demisia ministrului Energiei, Vlad Grigorescu. 

UPDATE 2, ora 13:30
„Rezolvarea acestei situații stă în mâinile premierului Dacian Cioloș. Îi cerem public să-l demită pe ministrul Energiei“, a spus liderul de sindicat al Oil Terminal, Nicu Androne. „Noi deja am trimis adrese către Ministerul Economiei și către prim ministru“, a completat acesta.
 
Manifestația de astăzi nu are rol de protest, ci este o adunare generală a sindicatului, le-a transmis Nicu Androne angajaților Oil Terminal. 

La evenimentul de astăzi este prezent și Ahile Duţu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie.

UPDATE 1, ora 13:16

Peste 100 de persoane participă manifestația din fața sediului Oil Terminal. 

„Atragem atenția ministrului Energiei că acționarii minoritari au fost împotriva reparațiilor capitale ale instalațiilor Oil Terminal pentru siguranța locurilor de muncă. Lipsa acestor investiții pune în pericol inclusiv orașul Constanța. deoarece multe instalații sunt construite în interiorul orașului“, a declarat pentru ZIUA de Constanța liderul sindicatului Cartel Alfa filiala Constanța, Ion Caraignat. 



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii