Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunerea preşedintelui Senatului Declaraţia Senatului privind demisia de onoare a lui Traian Băsescu

ro

23 Jun, 2014 13:03 1678 Marime text

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că a propus adoptarea unei declaraţii politice privind necesitatea demisiei de onoare a preşedintelui Traian Băsescu. Motivul pentru care Parlamentul, ca for de dezbatere politică, ar fic el mai potrivit loc pentru a discuta despre cazul fratelui preşedintelui, este chiar scandalul în care Mircea Băsescu este

Pe site-ul Senatului a fost postat un proiect de declaraţie care să fie supus votului în plenul acestei camere.

”Pe data de 6 iunie 2012, în temeiul Art. 95. Al. 1 din Constituţie, Parlamentul l-a suspendat din funcţie pe Preşedintele României. La Referendumul organizat pe 29 iulie 2012, conform Art. 95, Al. 3 din Constituţie, o majoritate de 87% din cei care s-au prezentat la urne a votat pentru demiterea Preşedintelui României. Voinţa majorităţii covârşitoare a votanţilor a fost înfrântă atunci în condiţiile cunoscute. În ciuda acestui vot de blam, atitudinea Preşedintelui României nu s-a ameliorat în ultimii doi ani, din contră, au apărut noi manifestări contrare constituţiei sau la limita constituţionalităţii, cu precădere în preajma alegerilor, dar nu numai.
Scandalul intern fără precedent şi cu largi ecouri internaţionale negative generat de arestarea fratelui Preşedintelui României, de legăturile acestuia cu indivizi care au acţionat în afara legii, dar şi de împrejurarea că Preşedintele României avea cunoştinţă de mai bine de un an de potenţialul penal al acestor relaţii şi activităţi, dar nu a intervenit pentru curmarea acestei stări de fapt, au creat o situaţie şi o imagine incompatibile cu statutul funcţiei de Preşedinte al României şi cu mult sub demnitatea impusă acestei poziţii în stat.
Având în vedere cele menţionate, Senatul României întrunit în plenul său, solicită preşedintelui României, Traian Băsescu, să-şi prezinte demisia de onoare”, se arată în proiectul de declaraţie iniţiat de Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii