Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de Educație pentru Viață și Responsabilizare Individuală implementat la Tulcea. Cui se adresează proiectul Evrica 2.0

ro

13 Dec, 2017 15:12 1133 Marime text
Marți, 12 decembrie, cu începere de la ora 15.00, Sala de Ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Tulcea a găzduit o întâlnire prevăzută în calendarul proiectului Evrica 2.0. Implementat de Fundația Tineri pentru Tineri, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, beneficiind de finanțare din partea Crucii Roșii Elvețiene, proiectul are ca grup țintă tineri din 15 județe. Scopul este acela de a îndruma tinerii către un  comportament responsabil prin oferirea unui program structurat și complet adaptat la nevoile reale ale acestora, informează CJ Tulcea. 

Programul adresat elevilor acoperă o sumă de teme de importanță pentru nivelul de dezvoltare psiho-somatică al adolescenților: autocunoaștere, clarificarea valorilor și luarea deciziilor, echitate de gen, rolurile sexelor și relaționarea, anatomia și fiziologia sistemelor reproducătoare, infecții cu transmitere sexuală, prevenirea și combaterea HIV/SIDA, Metode contraceptive, sarcină și parentalitate, comunicare în sănătatea reproducerii și a sexualității sau implicarea activă.

Prezent la întrunire ca reprezentant al Consiliului Județean Tulcea, vicepreședintele Dumitru Mergeani a pus accent pe importanța educației non-formale și pe beneficiile rezultate din implicarea tinerilor în activitatea de voluntariat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii