Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul vapor simbol al Constanţei a devenit un concept de artă urbană (galerie foto + video)

ro

13 Aug, 2015 16:26 5043 Marime text
În urmă cu scurt timp a avut loc dezvelirea primului vapor simbol al Constanţei, de la intersecţia bulevardul Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu.

Vaporul a fost
 pictat conform creaţiei câştigătoare din cadrul concursului „Culorile României la Constanţa - Vapor I", un concept creativ „Marea la răsărit, integrată urban” .

„Sunt 109 ani de când a fost înființată stațiunea Mamaia și vreau să le mulțumesc tuturor pentru că au făcut ca Mamaia să fie ceea ce este ea astăzi, adică destinația numărul unu a turiștilor în ceea ce privește turismul de litoral. Apoi, este cea care dă nota turismului pe litoralul românesc. În al doilea rând am încheiat o primă etapă dintr-un parteneriat în care ne propunem să schimbăm identitatea urbană a orașului nostru. Am reușit să implicăm voluntari, studenți de la «Regina Maria», studenți ai facultății de arte din Constanța, Muzeul de Artă Populară, Uniunea Artiștilor Plastici. Multă lume care dorește să se implice în ceea ce înseamnă identitatea vizuală a orașului nostru. Nu ne vom opri aici, vom continua cu celelalte patru vapoare și tot ce este mobilier urban. Municipalitatea va organiza, fie de sine stătătoare, fie în parteneriat cu alte companii, concursuri pentru că ne propunem ca tonetele de legume-fructe, tonetele de vânzare flori să aibe un alt aspect. Piațeta de la Casa de Cultură va fi supusă unui concurs de proiect astfel încât să vedem cum o putem încadra într-o amenajare contemporană. Mai mult verde ca să îi dăm viață și să aducem mai mulți oameni în acea zonă. Cele două blocuri de lângă Muzeul de Istorie vor face obiectul unui concurs de soluție astfel încât să integrăm atât din punct de vedere artistic, cât și din punct de vedere estetic în viața orașului nostru”, a declarat Decebal Făgădău, primarul interimar al Constanței.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii