Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul comunei Pietroşani a fost trimis în judecată

ro

11 Nov, 2015 16:43 1684 Marime text
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Picu Emil sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: inculpatul Picu Emil, în calitate de primar al comunei Pietroşani, judeţul Teleorman, a încheiat, la data de 26 noiembrie 2008, un contract de prestări servicii în valoare de 6.500 lei cu P.I.A. Întreprindere Familială, reprezentată de tatăl său, P.A.

La data de 29 ianuarie 2010, inculpatul a încheiat un contract de închiriere cu F.M., cumnatul său, având ca obiect un spaţiu cu destinaţie de bibliotecă, în baza căruia Primăria Comunei Pietroşani a achitat suma de 33.000 lei, iar la  datele de 9 martie 2011 şi 23 martie 2012 a încheiat cu tatăl său, în calitate de persoană fizică şi reprezentant al Întreprinderii Familiale P.I.A.,  două contracte de concesiune pentru suprafaţa totală de 86 ha teren arabil, primul pe o durată de 1 an, iar cel de-al doilea pe o durată de 5 ani, ambele cu o valoare de 100lei/ha.

Prin actele îndeplinite, inculpatul a realizat, în mod direct, un folos patrimonial în beneficiul tatălui său, P.A., a fiicei sale, P.A. şi a cumnatului său, F.M., constând în obţinerea unor sume de bani şi în folosinţa terenurilor agricole concesionate.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, la Judecătoria Zimnicea.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii