Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria şi Polaris M Holding au ajuns la un acord. Tranzacţia judiciară dintre părţi va fi votată şi în Consiliul Local Municipal!

ro

23 Sep, 2017 15:32 4200 Marime text
Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a declarat pentru ZIUA de Constanţa  că împreună cu funcţionarii municipalităţii a finalizat propunerea de tranzacție pe care urmează s-o încheie cu societatea Polaris M Holding. „Municipalitatea va achita cele 63 de milioane de lei în tranşe, pe o perioadă de 24 de luni, după ce instanţa (n.r. Curtea de Apel Iaşi), va lua act de încheierea tranzacţiei judiciare dintre cele două părţi. La rândul lor, cei de la Polaris vor renunţa la penalităţile aferente cauzei, în valoare de 418.000.000 de lei plus TVA. Tranzacţia mai cuprinde şi două măsuri asiguratorii pentru fiecare entitate în parte”, a explicat edilul Constanţei.
La rândul său, Eduard Martin, adminstrator unic al Polaris M Holding spune că propunerea municipalităţii este agreată şi de societatea pe care acesta o conduce. „Am ajuns la un punct de vedere comun, care a avut ca principiu de bază renunţarea la plata penalităţilor de 416 milioane de lei stabilite de instanţă prin expertiză, contra plăţii de către primaria Constanţa a sumei de baza de 63 de milioane de lei, suma stabilită tot de instanţă prin expertiza judiciară”.
Înţelegerea va fi perfectată pe 29 septembrie, în şedinţa Consiliului local Municipal, prin aprobarea de către consilieri a  proiectului care vizează aprobarea ajustării tarifelor pentru activitatea specifică serviciului de salubrizare în vederea punerii în executare a sentinţei civile nr. 2605/2012 c.a., pronunţată de Tribunalul Iaşi în dosarul nr. 1560/118/2012, şi pentru aprobarea încheierii tranzacţiei judiciare dintre municipiul Constanţa şi Polaris M Holding SRL, în scopul stingerii litigiului ce formează obiectul dosarului civil nr. 2711/99/2017, aflat pe rolul Curţii de Apel Iaşi.
Este vorba despre un demers, care va conduce la stingerea datoriei pe care municipiul Constanţa a acumulat-o faţă de societatea de salubrizare, lucru confirmat şi o instanţă judecătorească.
Vă reamintim, în luna aprilie a acestui an, magistraţii de la Tribunalul Iași au decis ca Primăria Constanța să achite către firma de salubrizare, Polaris M Holding, suma de 413.187.664,48 lei, echivalentul a aproximativ 91.000.000 de euro. În plus la această sumă se adaugă şi cele 63 de milioane de lei, respectiv 14 milioane de euro , valoarea iniţială a inflaţiei, primarul a făcut câteva precizări.
Precizăm de asemenea, că între municipalitate şi managementul Polaris M Holding au avut loc mai multe runde de discuţii.
Menţionăm, totodată, că, potrivit portalului instanţelor de jucată, în această săptămână, la Curtea de Apel Iaşi, a avut loc un nou termen în dosarul 2711/99/2016 dintre municipalitate şi societatea de salubrizare, care are ca obiect „obligaţia de a face“. Magistraţii au acordat un nou termen, pentru data de 4 octombrie a.c., în această speţă. Iată soluţia pe scurt dată de magistraţi: „Având în vedere solicitarea ambelor părţi privind acordarea unui termen în vederea încheierii unei tranzacţii, amână cauza la data de 4.10.2017“.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii