Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiu special pentru eleva Maria Hodor la un concurs internațional de desen

ro

23 Mar, 2014 19:55 2477 Marime text
 Maria Hodor, elevă în clasa a VI-ala Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ din Constanța, a participat la Concursul Internațional  „Copiii desenează ţinutul natal”, la care a obținut Premiul special. Profesorul îndrumător al elevei este Luțai  Mihaela.

Concursul, ajuns la ediția a XII-a, a avut loc la Reșița și a fost organizat și sponsorizat de Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa, cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, Bucureşti, al Consiliului Județean Caraș-Severin, alBibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici” din Reşiţa,cel al Primăriei Municipiului Reșița, Serviciul public Biblioteca Municipală Reşiţa și cel al Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin.

La concurs au fost trimise 273 de lucrări, din care 262 au fost acceptate la jurizare. Au participat elevi din România, Austria, Serbia, Ucraina, Slovenia și Ungaria. Din juriu au făcut parte: dr. Ada Cruceanu-Chisăliţă, critic de artă, Maria Tudur, artist plastic din Reşiţa, prof. Leontin Prodan, profesor de desen la Liceul „Diaconovici - Tietz“ şi artist plastic din Reşiţa, Gustav Hlinka, artist plastic din Reşiţa, Ingeborg Nemeşagu, vicepreşedinta Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa, Doina Hlinka, artist plastic.

Expoziţia va fi vernisată sâmbătă, 5 aprilie 2014, ora 11.00, la Centrul Social „Frédéric Ozanam” din Reșița, și va rămâne deschisă până în ziua de 9 aprilie 2014, după care lucrările premiate vor fi prezentate într-un turneu expoziţional prin ţară şi peste hotare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii