Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura Constanţa Noul pod de la Agigea va fi finalizat pe 15 iunie 2014

ro

26 Nov, 2013 16:33 1518 Marime text
Sub conducerea prefectului Eugen Bola, astăzi, la sediul Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa, a avut loc şedinţa cu privire la stadiul lucrărilor de execuţie a obiectivului de investiţii de utilitate publică: „Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră si lucrări aferente infrastructurii rutiere şi de acces în portul Constanţa”.
Au fost prezenţi la discuţii reprezentanţi ai Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa, Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile S.A. Constanţa, S.C. Luca Way SRL şi S.C. Apolodor Comimpex SRL Bucureşti.
Din discuţiile purtate a reieşit că data finalizării podului va fi 15.06.2014. În acelaşi timp, autorităţile vor acorda sprijin constructorului, pentru reducerea timpului de depozitare a betonului special în cife, pe perioada temperaturilor scăzute. S-a stabilit astfel că utilajele cu beton special se vor prezenta câte două în punctele de traversare canal şi vor avea prioritate, cu condiţia preanunţării momentului de sosire la gabară.
În continuare s-au desfăşurat discuţii referitoare la lucrările de reparaţii care se efectuează la podul Agigea de pe DN 39, km 8+988.
La discuţii au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Constanţa, Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile S.A. Constanţa, Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A., Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, R.A. Drumuri şi Poduri Judeţene Constanţa, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, S.C. Iptana S.A., Bilfinger Baugesellschaft m.b.H. Wien – Sucursala Voluntari şi The Louis Berger Group, INC.
A fost analizat stadiul lucrărilor executate pe fiecare hobană în parte şi necesarul de executat astfel încât, începând cu perioada sărbătorilor de iarnă, să se permită traversarea podului pentru autovehicule de până la 5 tone. S-a stabilit că:
o Poliţia Rutieră va intensifica controalele pentru ca autovehiculele de mare tonaj să respecte rutele ocolitoare convenite şi să nu circule pe traseul rezervat autoturismelor;
o Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. va sprijini R.A. Drumuri şi Poduri Judeţene Constanţa cu două utilaje de deszăpezire pentru rutele ocolitoare stabilite;
o Deszăpezirea podului Agigea şi a bretelelor adiacente se va asigura de către constructor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii