Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul de Constanţa consideră inimaginabile acuzaţiile de discriminare de la ISU Dobrogea

ro

08 Jun, 2015 12:29 1865 Marime text
 
În presa românească au apărut informaţii menite să zguduie Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU). Mai mulți ofițeri și subofițeri susţin că ar fi fost amenințați de prim-adjunctul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, lt. col. Vlăduț Ion, „că atâta timp cât va fi el șef, noi nu vom promova în nicio funcție”. Militarii confirmaseră în fața echipei de control de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (IGSU) un caz de hărțuire sexuală din partea lt. col. Vlăduț Ion asupra unei colege, plutonier, spun jurnaliştii de la Evenimentul zilei.
Mai mult, cu toate că un Ordin al IGSU este clar cu privire la „netolerarea discriminărilor de orice fel la nivelul structurilor subordonate”, mai mulți angajați ai ISU Dobrogea se plâng de discriminare religioasă, fapt nemaiîntâlnit în România. ISU Dobrogea are mai mulți angajați turci sau tătari. La fel ca și celelalte culte din România, musulmanii au liber de sărbătorile lor religioase. Nu însă și la ISU Dobrogea, unde lt. col. Vlăduț Ion cerea, potrivit Ev. Zilei, probe. „Rog ca Biroul de Resurse Umane să verifice dacă ofițerul este înregistrat în baza de date ca având religia musulmană”, sau „subofițerul să facă dovada că este de religie musulmană”, sunt două rezoluții ale primului adjunct ISU, anexate de reclamanți în sesizarea la Parchetul Militar.
Rugat să comenteze situaţia de la ISU Dobrogea, prefectul judeţului Constanţa, Ion Constantin, a declarat că este inimaginabil să se întâmple aşa ceva şi regretabil. Dobrogea este cunoscută ca o zonă unde convieţuiesc multe etnii religioase. El consideră că este deplorabil să se întâmple aşa ceva nu doar într-o instituţie MAI, ci în oricare alta. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii