Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Postul Paștelui 2015 Trucuri pentru a rezista tentaţiilor timp de 40 de zile

ro

20 Feb, 2015 18:32 1466 Marime text
Postul Paştelui 2015, sau „Postul Mare", este cea mai lungă perioadă de post din an şi, totodată, o mare încercare pentru creştini, scrie România TV.

Pentru a ţine corect Postul Paştelui 2015, trebuie să aveţi în vedere câteva reguli stabilite de Biserică:

- în primele două zile din Postul Paştelui 2015 (luni, 23 februarie şi marţi, 24 februarie) se recomandă post complet, pentru aceia care pot să-l ţină astfel. Pentru cine nu, este recomandată ajunarea, adică ţinerea postului până seara, când se poate mânca pâine şi bea apă.

- aceeaşi regulă (post complet sau ajunare) este şi pentru primele trei zile din ultima săptămână de post (luni, marţi şi miercuri), dar şi pentru ultimele două (vineri şi sămbătă).

- miercuri, a treia zi din Postul Paştelui 2015, se ajunează până seara. Apoi se mănâncă pâine şi legume fierte fără ulei.

- în toate celelalte zile din Postul Paştelui 2015, cu excepţia zilelor de dezlegare, se mănâncă uscat o singură dată pe zi, în zilele luni-vineri, iar sâmbătă şi dumincă de două ori pe zi,  legume fierte cu untdelemn şi puţin vin, potrivit România TV. De menţionat că această variantă este specifică postului aspru. În postul obişnuit sau comun, mâncam la orele obisnuite, dar numai „mâncaruri de post", adică ne înfrânăm de la carne, peste, brânză, lapte, ouă, vin, grăsime (mâncăruri de dulce).


Sursa: România TV
Sursa foto: click.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii