Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta s-a sucit Premierul susține controversatul proiect „Student fără Bac”

ro

12 Jul, 2014 20:14 1843 Marime text
Un proiect controversat, susţinut de fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, este din nou adus în discuție, informează Digi 24. 

Prin acest proiect, absolvenții de liceu care nu au promovat bacalaureatul ar urma să facă un an pregătitor la facultate, pe banii statului. Iniţiativa a fost criticată în urmă cu trei ani de Victor Ponta, acum, însă, premierul susţine şi el ideea, transmite Digi 24.

„Acel proiect nici din punctul meu de vedere nu a fost discutat în cadrul USL, nu este soluţia pentru problemă", spunea premierul.

După trei ani,  premierului Victor Ponta are o altă viziune.

„Nu credem că școala românească trebuie să fie o junglă în care doar cei puternici supraviețuiesc. Modificările la legea educației sunt bune și binevenite”, a declarat premierul în ședința de guvern din 9 iulie.

Amintim că modificările aduse de Guvern Legii Educaţiei au fost criticate de şeful statului, care a cerut ca acestea să fie analizate de Curtea Constituțională.

În anul 2011, atunci Ecaterina Andronescu a propus acest proiect, bacalaureatul a avut cele mai slabe rezultate din ultimii 20 de ani, cu o promovabilitate de aproximativ 45% la nivel naţional, amintește Digi 24.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Emil Marinescu 12 Jul, 2014 20:34 Bravo Ponta, este timpul sa stopezi mafia meditatiilor. Mai multe scoli de meserii sau bani la Fortele de munca ptr calificare in meserii. Forta de munca calificata si combaterea muncii la negru