Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Poc, Poc!” Soldații olandezi sunt nevoiți să imitele sunetele descărcării unei arme pentru că nu mai au muniție pentru antrenamente

ro

06 Aug, 2015 07:29 1356 Marime text
 
Potrivit unui email intern al Ministerului Apărării, care a intrat în posesia RTL, armata olandeză este pe cale să rămână fără muniție și acest lucru îi crează serioase probleme. Militarii nu mai primesc gloanțe pentru antrenamente și, în schimb, au primit indicații să imite sunetele descărcării unei arme, informează RT, potrivit B1 TV.

Ei ar trebui să-și îmbunătățească tehnicile și pozițiile de tragere în fiecare zi, dar fără exerciții în ultimele luni, abilitățile lor nu mai sunt relevante. 

„Dacă nu ai gloanţe, eşti nevoit să strigi: «Poc, poc, poc!». Nu îi poţi cere asta unui profesionist. Este dramatic", a declarat Jean Debie, preşedintele sindicatului VBM.

Ministerul Apărării a recunoscut că există această problemă: ”Nu există mereu suficientă muniție pentru exerciții și antrenamente. Ministerul Apărării înțelege că trupele nu sunt mereu încântate de acest lucru. Odată ce vor fi disponibile noi fonduri, rezervele vor fi completate”.

Nici armata germană nu ar fi într-o situație mai bună. La începutul anului s-a aflat că soldații au folosit în loc de arme cozi de maturi vopsite în negru pe care le-au ataşat vehiculelor blindate.



Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii