Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL pregătește reguli stricte pentru viitorii miniștri

ro

18 Jun, 2014 22:09 1838 Marime text
Parlamentarii Partidului Național Liberal vor o altă relație cu viitorii lor miniștri, admițând existența unor „deficiențe nocive” în relația dintre senatori, deputați și propriii fruntași din Guvern.

„Statutul PNL trebuie reflecte importanţa politică pe care o au grupurile parlamentare în cadrul PNL”, se arată într-un proiect obținut de știripesurse.ro.

Mai multe amendamente vor fi discutate la Congresul PNL de la finalul acestei luni, care îi privesc pe viitorii miniștri, secretari de stat și subsecretari.

Una dintre propuneri prevede ca cel puţin lunar, prim-ministrul / viceprim-ministrul / miniştrii PNL prezintă grupurilor parlamentare ale PNL din Senat şi Camera Deputaţilor o informare privind activitatea desfăşurată şi strategia viitoare. De asemenea, secretarii de stat şi subsecretarii de stat , precum şi cei care deţin funcţiile asimilate acestora au obligaţia de a se prezenta lunar sau ori de câte ori sunt invitaţi, în comisiile de specialitate ale PNL pentru a dezbate politicile publice ale ministerelor în cauză.
Cel mai important, viitorii miniștri PNL nu vor mai avea voie să propună proiecte fără știrea parlamentarilor. Modificarea Statulului PNL este dorită după ce în multe situații s-a sărit peste părerea parlamentarilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii