Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiţi-vă pentru un altfel de spectacol! „Ploaia de stele căzătoare”, vizibilă în 12 august

ro

11 Aug, 2015 08:02 2779 Marime text
 
An după an, pe la mijlocul lunii august, suntem martorii celui mai cunoscut şi popular curent de meteori: Perseidele, curenţi ce poartă denumirea populară de „ploaie de stele căzătoare”.
 
Denumirea are ca sursă de inspiraţie, un punct luminos, ca o stea, ce pare că se desprinde de pe bolta cerească deplasându-se cu mare viteză, timp de câteva clipe, după care se stinge. În realitate sunt fragmente de corpuri interplanetare de dimensiuni foarte mici, ce pătrund în atmosfera Pământului şi ard în întregime prin frecarea cu aerul. Dacă corpul respectiv este suficient de mare, lasă o dâră luminoasă şi chiar o explozie, ce poartă denumirea de bolid.
 
Perseidele au perioada de activitate în intervalul 17 iulie - 24 august şi momentul maxim din anul acesta va fi în dimineaţa zilei de 13 august, între orele 09.30  şi 12.00. Mai multe detalii despre Perseide, găsiţi pe website-ul Organizaţiei Internaţionale de Meteori.
 
Cu siguranţă, în noaptea de 12 spre 13 august 2015, Planetariul din Constanţa va avea un program special de observaţii astronomice cu publicul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii