Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Ovidiu Anton, reprezentantul României la Eurovision Song Contest 2016 Piesa, mesaj legat de Colectiv

ro

06 Mar, 2016 22:44 2961 Marime text


Eurovision 2016-Tragedia de la Colectiv și miscările sociale de după dramă ce a avut loc a dat naștere și piesei Take a moment of Silence a lui Ovidiu Anton, concurentul cu cele mai mari șanse să câștige finală Eurovision 2016.

 Eurovision 2016 selecția națională a ajuns la final, iar piesă favorită este cea a rockerului Ovidiu Anton. Cei de la Televiziunea Națională au prezentat în deschiderea televotingului, cel care este hotărâtor pentru alegerea câștigătorului, cifrele intermediare: detașat la câteva zeci de voturi conducea piesă rockerului Ovidiu Anton.

 Ovidiu Anton a făcut parte din Școală Vedetelor, a participat la Cerbul de Aur unde a reprezentat România și deși nu este un cântăreț cu foarte multă expunere, este un rocker înrăit.

 El nu a putut rămâne indiferent după dramă din colectiv și mișcările sociale ce au avut loc atunci și a mărturisit că a compus această piesă cu încărcătură emoțională uriașa. "Am compus această melodie atunci când lumea era în stradă". Versurile piesei vorbesc despre luptă cu sistemul nedrept și despre oamenii corupți care ajung să aibă puterea în propriile mâini pe nedrept.

 O altă piesă cu mari șanse este cea a mult mai cunoscutului Mihai Trăistariu.



UPDATE, ora 22:50

Ovidiu Anton va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2016, pe 12 mai, la Stockholm, cu piesa ”Moment of Silence”, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale, care a avut loc duminică seara, pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare.

În finală, Ovidiu Anton a fost ales exclusiv de public, prin televot. În semifinală, Ovidiu Anton a fost ales de juriu, calificându-se pe primul loc, cu 54 de puncte.

În ultima etapă a selecţiie naţionale, Ovidiu Anton a concurat cu finaliştii trupa Dream Walkers, cu ”Let it shine”, Florena, cu ”Behind the Shadows”, M I H A I (Mihai Trăistariu), cu ”Paradisio”, Vanotek feat. The Code & Georgian, cu ”I’m Coming Home” şi Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ, cu ”One Voice”.

Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ, cu ”One Voice”, au ocupat locul al şaselea, M I H A I (Mihai Trăistariu), cu ”Paradisio”, s-a clasat pe locul al cincilea în finală, iar grupul Dream Walkers, cu ”Let it shine”, şi-a adjudecat locul al patrulea.

Locul al treilea i-a revenit Florenei, cu ”Behind the Shadows”, în timp ce pe locul al doilea s-au clasat Vanotek feat. The Code & Georgian, cu ”I’m Coming Home”.

Trofeul - care o întruchipează pe Isis, zeiţa frumuseţii - a fost înmânat de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Membrii juriului semifinalei si ai finalei selecţiei naţionale Eurovision România 2016 au fost compozitorul Horia Moculescu, regizorul muzical Alexandra Cepraga şi interpreţii Randi, Zoli Toth şi Cezar Ouatu.


Sursă foto: realitatea.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii