Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACIA „Peste 4.000 de constănțeni au semnat pentru desființarea taxei de liniște”

ro

13 Aug, 2015 17:24 1610 Marime text
 
Asociația Constanța Ia Atitudine a transmis, printr-un comunicat de presă remis ZIUA de Constanța, faptul că peste 4.000 de constănțeni au semnat pentru desființarea taxei de liniște și că demersul continuă.
 
„Peste 4.000 de constănțeni au semnat până acum pentru desființarea taxei de liniște, iar demersul inițiat de Andrei  Popescu, președintele Asociației ConstanțaIaAtitudine, continuă. Ieri, acesta a deschis un al doilea punct de strângere de semnături, după cel amplasat la la intersecția dintre bd. Lăpușneanu și str. Soveja. Noul punct este situat în fața magazinuluiTomis. În ambele locuri, cei care doresc să semneze pentru desființarea acestei taxe impuse de Radu Mazăre și consilierii locali o pot face zilnic, începând de dimineață până după-amiază”, se arată în comunicatul citat.
 
„Le mulțumesc tuturor celor peste 4.000 de constănțeni care au susținut până acum acest demers. Pe voi, restul, vă aștept la unul dintrecele două puncte”, a declarat Andrei Popescu.
 
Pentru a iniția un proiect de hotărâre în Consiliul Local, pentru desființarea taxei, este nevoie de circa 13.000 de semnături. Andrei  Popescu este convins că va reuși.
 
„Constănțenii sunt nemulțumiți de modul în care a fost și este condus orașul, de toate aceste taxe aberante pe care le-a impus Radu Mazăre și pe care le plătim încă. Noi nu am fost întrebați niciodată dacă vrem să plătim, nouă pur și simplu ni se impune. Împreună, însă, putem schimba asta”, a spus Andrei  Popescu.
 
Serviciul Public de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Constanţa a precizat că la nivelul anului 2014 a fost încasată suma de 6.611.826 de lei. Taxa ar trebui să fie utlizată „pentru paza unor bunuri publice, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilorşi a faptelor ilicite, antisociale, manifestate prin cerşetorie, furturi, tâlhărie şi prostituţie, pentru combaterea comerţului stradal neorganizat, prevenirea depunerilor de moloz şi gunoi menajer şi pentru prevenirea lipirii de afişe pe faţadele clădirilor, stâlpi şi copaci".
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii