Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în Ilfov, la persoane bănuite de evaziune fiscală în comerţul cu flori

ro

12 Nov, 2015 07:59 1009 Marime text
În această dimineaţă, polițiștii din Ilfov efectuează opt percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 1.300.000 de euro prin evaziune fiscală în domeniul comerțului cu flori. 12 persoane vor fi conduse la audieri.
 
„La data de 12 noiembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliţie Județean Ilfov efectuează 8 percheziții, pentru probarea activității infracționale a 12 persoane, dintre care 11 bărbați și o femeie. Perchezițiile sunt efectuate pe raza județului Ilfov și a municipiului București, la locuințele persoanelor vizate, precum și la sediul societății administrate de acestea”, potrivit IPJ Ilfov.
 
Din cercetări a reieşit că reprezentanții unei firme, cu obiect de activitate comercializarea de flori, importate din Olanda, ar fi creat un circuit financiar fictiv, evidenţiind în actele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, cu scopul eludării plății taxelor către bugetul de stat, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale de tip „fantomă”.
 
Prejudiciul estimat cauzat bugetului general consolidat al statului, prin activitatea infracțională, este de aproximativ 1.300.000 de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii