Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru ce este cercetat Flutur

ro

28 Sep, 2015 15:40 1031 Marime text
Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări față: Flutur Cătălin Mugurel, la data faptelor primar al municipiului Botoşani, pentru 2 infracțiuni de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea unui folos necuvenit
În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 23.09.2009, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Botoşani, suspectul Flutur Cătălin Mugurel a concesionat unei societăţi comerciale, până la data de 31.10.2011, o suprafaţă de 130,01 m.p., teren amplasat în municipiul Botoşani, având destinaţia de alee pietonală, în scopul organizării şantierului aferent proiectului ,,Îmbunătăţirea produsului turistic prin extinderea şi modernizarea hotelului Belvedere”. Aceasta,  contrar Hotărârii Consiliului Local Botoşani nr. 197/12.05.2008 de aprobare a documentaţiei Plan urbanistic de detaliu,  în care se condiţiona amenajarea parcării hotelului fără afectarea aleii pietonale limitrofe.

Prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetăţenilor municipiului Botoşani afectaţi de desfiinţarea unei căi de acces ce lega un bulevard de un cartier.

La data de 18.04.2012 în calitate de reprezentant ai Consiliului Local Botoşani, suspectul Flutur Cătălin Mugurel, contrar dispoziţiilor Hotărârii Consiliului locale anterior menţionate,  a concesionat aceleiaşi societăţi comerciale, pe durata existenţei construcţiei,  terenul de 130,01 m.p, reprezentând aleea pietonală desfiinţată ilegal în cadrul construcţiilor efectuate aferent proiectului ,,Îmbunătăţirea produsului turistic prin extinderea şi modernizarea hotelului Belvedere”.

Prin activităţile descrise au fost vătămate interesele legitime ale cetăţenilor municipiului Botoşani afectaţi de desfiinţarea unei căi de acces dintre un bulevard şi un cartier, iar ulterior, începând cu luna mai 2012, au fost vătămate interesele legitime ale unui liceu, al cărui spaţiu (teren de sport) a fost micşorat cu suprafaţa de teren aferentă construirii unei noi alei pietonale, pe un aliniament paralel cu cel al aleii desfiinţate ilegal.

Prejudiciul în dauna Primăriei municipiului Botoşani este estimat la  suma de 8.176,87 lei, reprezentând preţul achitat către pentru amenajarea noii alei pietonale.
 
La data de 28.09.2015, suspectului i-au fost aduse la cunoștință faptele, încadrarea juridică, drepturile și obligațiile procesuale în cauză, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
În cauză se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane.
Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un suspect este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situație, să înfrângă principiul beneficiul prezumției de nevinovăție
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii