Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paul Brumell – „Cernavodă este inima energetică a României”

ro

30 Oct, 2015 09:46 1059 Marime text
 
Primăria Oraşului Cernavodă a primit în această dimineaţă vizita diplomatică a lui Paul Brumell, ambasadorul Marii Britanii în România.
 
În cadrul întâlnirii, reprezentanţii primăriei au prezentat proiectele cu finanţare europeană şi cele cu finanţare guvernamentală, pe care Administraţia Publică Locală le derulează, ori le va derula, cum ar fi Muzeul Hamangia, extinderea reţelei de termoficare dar și proiectul Faleza.
 
Diplomatul a felicitat străduinţa de a atrage fonduri, atât externe cât şi guvernamentale, pentru a derula multiple proiecte importante pentru comunitatea locală.
 
Atenţia ambasadorului a fost atrasă, în mod special, de proiectul Hamangia, care are drept scop înfiinţarea unui centru muzeografic şi un atelier de prelucrare a lultului, la Cernavodă, pentru promovarea culturii antice neolitice din această zonă.
 
De asemenea, acesta şi-a exprimat disponibilitatea de a intermedia o înfăţire între Oraşul Cernavodă şi un alt oraş din Marea Britanie, considerând că între cele două ţări există deja multiple conexiuni, atât pe plan energetic, feroviar dar şi istoric.
 
„Cernavodă este inima energetică a României. Între cele două ţări există legături de ceva timp, atât feroviare printr-o reţea de căi construite în urmă cu mult timp, odată cu Podul Anghel Saligny, la a cărui construcţie au participat echipe din Anglia. De asemenea, există legături nucleare, deoarece ambele ţări promovează producerea energiei mixte, care nu poluează natura”, a declarat Paul Brumell, ambasadorul Marii Britanii în România.
 
Vizita la Cernavodă a continuat cu o întâlnire la Centrala Nucleară Cernavodă, unde ambasadorul va participa la discuţii cu membrii conducerii, însoţit de doi investitori britanici Rolls Royce şi Amec Foster Weeler.
 
Şederea ambasadorului la Cernavodă s-a încheiat cu o vizită la sediul Organizaţiei Nonguvernamentale Nightingales Children, cu care Primăria Oraşului Cernavodă deţine un parteneriat la Centrul de Terapie şi Asistenţă Educaţională.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii