Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru ”vrăjitori”, executați de Al-Qaida în Yemen

ro

10 Oct, 2015 19:29 3155 Marime text
Gruparea teroristă al-Qaida este o organizație teroristă fondată în august 1988 care sprijină activitățile extremiste islamice în lume. Fondatorul, liderul și principalul finanțator al ei a fost Osama bin Laden, un milionar de origine saudită. A fost fondată în 1988 cu scopul de a extinde mișcarea de rezistență contra forțelor sovietice în Afganistan într-o mișcare pan-islamică.
Se consideră că al-Qaida este responsabilă pentru atentatele din 11 septembrie 2001 de la New York, dar organizația și-a asumat responsabilitatea și pentru atentatele din 11 martie 2004 de la Madrid.
Ei bine, această grupare teroristă al-Qaida a anunțat, astăzi, că a executat patru oameni acuzați de vrăjitorie în sud-estul Yemenului, regiune controlată de jihadiști. Locuitorii orașului Mayfaa din provincia Hadramout (estul țării) au declarat că militanții al-Qaida au distribuit pliante cu numele celor patru persoane ucise.
"Le-am aplicat pedeapsa cu moartea", scria pe pliantele care au fost lipite și pe zidurile clădirilor. "Facem apel la toți musulmanii să coopereze cu noi împotriva răspândirii corupției morale", au scris, printre altele, militanții al-Qaida.
Gruparea al-Qaida este activă în sudul și estul Yemenului, profitând și de criza politică din această țară, care s-a transformat în război civil în luna martie când forțele huthi, sprijinite de Iran, ce au preluat capitala Sanaa, au avansat spre sud spre portul Aden, forțându-l pe președintele Abd-Rabbu Mansour Hadi să fugă în Arabia Saudită.


sursa foto: sligotoday.ie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii