Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pacienții cer 6% din PIB pentru sănătate

ro

23 Oct, 2015 07:45 1091 Marime text
Președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC), Radu Gănescu, a declarat că pacienții își doresc un minimum de 6% din PIB să fie alocat pentru sănătate. În timp ce pacienții prezintă această cerere, reprezentanții autorităților au arătat că nu au estimat încă un necesar.
 
„Noi nu ştim de câtă finanţare are nevoie sistemul de sănătate, dar credem că dumenavostră, decidenţii, ştiţi mai bine decât noi. Noi, pacienţii, ştim însă condiţiile în care suntem trataţi în sistemul de sănătate din România şi credem că aşa nu se mai poate. Am văzut cum sunt trataţi pacienţii din alte ţări europene şi cerem să fin trataţi la fel. Credem că un minim de 6% din PIB pentru sănătate este un prim pas care ar trebui făcut urgent pentru a îmbunătăţii starea de sănătate a celor cărora vreţi să le solicitaţi votul", a spus Radu Gănescu preşedinte COPAC, scrie b1.ro.
 
Vasile Ciurchea, președintele CNAS, s-a arătat sceptic cu privire la banii ce ar trebui alocați pentru sănătate. „Aş putea să vă garantez că sigur nu ajung 6%, probabil 10 - 12%, dar nici asta nu ştie nimeni. Sigur, la început, când am văzut acest proiect, m-am gândit: «Ok, e în regulă, e bun». Sigur că este important acest procent de 6%, dar haideţi să ne gândim cum îi gestionăm cât mai bine", a declarat preşedintele CNAS.
 
Sursa foto: www.emaramures.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii