Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oaspeţi de rang mondial la Centrala de la Cernavodă

ro

13 Jun, 2014 15:17 1583 Marime text
O delegaţie la nivel înalt a Asociaţiei Mondiale a Operatorilor din domeniul Nuclear (World Association of Nuclear Operators - WANO), condusă de preşedintele Jacques Regaldo a efectuat o vizită tehnică la Centrala nuclearelectrică de la Cernavodă şi a purtat discuţii cu reprezentanţii managementului Nuclearelectrica. WANO este singura organizaţie la nivel global care reprezintă toţi operatorii de centrale nucleare.
În rolul său de a aduce împreuna toţi operatorii de centrale nucleare, pentru a atinge cele mai înalte standarde de securitate nucleară, WANO efectuează misiuni tehnice, evaluări ale indicatorilor de performanţă, schimburi de experienţă şi oferă îndrumări şi bune practici prin misiuni de evaluare la nivel corporatist, pentru toţi membrii săi, conform unui comunicat al Biroului de presă al Nuclearelectrica.
Nuclearelectrica, prin centrala de la Cernavodă, este membru al centrului WANO Atlanta încă din anul 1991, fiind implicată în misiunile de evaluare ale asociaţiei. Cea mai recentă misiune WANO la Centrala de la Cernavodă a avut loc în anul 2013.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii