Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O grupare care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6.800.000 de lei a fost destructurată

ro

19 Oct, 2015 12:11 1585 Marime text
Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT din Satu Mare au destructurat o grupare infracțională organizată care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6.800.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălare de bani. 
 
„La data de 19 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare au efectuat 28 de percheziţii în judeţele Satu Mare, Sălaj,  Maramureş şi în municipiul Bucureşti, la sediile unor firme şi la locuințele unor persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani”, potrivit unui comunicat IGPR.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013- 2015, cei în cauză, cetăţeni români şi ucraineni, membri ai unui grup infracţional organizat, ar fi gestionat mai multe societăţi comerciale de tip fantomă şi conductă. Astfel, printr-o succesiune de tranzacţii comerciale fictive, cei în cauză ar fi înregistrat prin intermediul a cinci societăţi comerciale, considerate beneficiare ale circuitului evazionist, a unor cheltuieli şi a TVA. deductibilă, TVA care, prin simularea unor livrări intracomunitare către diverse firme, s-a compensat cu TVA rezultată din activitatea comercială curentă.
 
Prejudiciul calculat în sarcina uneia dintre societăţi este de 6.803.456 de lei, constând în TVA dedusă nejustificat, iar în ce priveşte celelalte societăţi, având în vedere faptul că operaţiunile comerciale fictive au continuat şi pe parcursul anului 2015, prejudiciul urmează a fi calculat.
 
Sursa foto: cotidianul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii