Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dată în plasament O fată de 13 ani, din Vaslui, a fost violată!

ro

29 Jul, 2015 13:14 2167 Marime text
Săptămâna trecută, asistentul maternal profesionist, o femeie de 54 ani, dintr-o localitate din apropierea municipiului Vaslui, a semnalat Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui că adolescenta care se află în plasament la ea ar fi fost abuzată sexual de către soţul său, femeia spunând că a dus-o pe fată la psiholog după ce a sesizat o schimbare în comportamentul acesteia, dar şi în cel al soţului său. Copila a povestit psihologului că era ameninţată de mai multe vreme de către soţul asistentei maternale şi supusă la perversiuni sexuale.
În aceeaşi zi, având rezultatul evaluării psihologice a fetei, asistentul maternal a mers la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui pentru a sesiza situaţia. Directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu, a declarat, astăzi, că acest caz a fost semnalat joia trecută de către asistenta maternală: "În momentul în care asistenta maternală ne-a informat că există suspiciune de abuz, copilul a fost scos şi dat altui asistent maternal. Joi, a rămas într-un centru de urgenţă, a fost evaluată şi consiliată de către psihologi, iar vineri a fost dată unui alt asistent maternal". Potrivit lui Armeanu, asistenta în grija căreia s-a aflat copilul şi-a dat demisia şi ar fi declarat că va divorţa de soţul său. Întrebat care este starea copilei în acest moment, directorul DGASPC a precizat că aceasta este bine, atât cât se poate într-o asemenea situaţie. El a adăugat că în anul 2013 ea a fost scoasă din familia naturală tot din cauza unui abuz emoţional şi fizic.
Directorul DGASPC Vaslui a mai precizat că toată documentaţia acestui caz a fost depusă la Poliţie luni. Totdată, şeful DGASPC a spus că asistentul maternal a procedat corect, pentru că, imediat ce a avut suspiciuni, când a văzut că fata este mai tăcută şi mai retrasă, a dus-o la psiholog. De altfel, femeia lucra de şapte ani ca asistent maternal şi a avut mai mulţi copii în grijă până când aceştia au putut fi reintegraţi în familiile biologice. Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale fac cercetări acum cu privire la situaţia sesizată şi că va fi dispusă şi o expertiză medico-legală în acest caz.


sursa foto: wayfaring-artist.deviantart.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii