Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O descoperire arheologică importantă a fost făcută în Constanța

ro

14 May, 2014 16:18 2129 Marime text
În centrul Constanţei, arheologii au găsit, săptămâna trecută, mai multe morminte creştine din perioada romană târzie, scrie Digi24.

Rămășițele umane au fost scoase la iveală în urma săpăturilor demarate pentru turnarea unei temelii. Potrivit arheologilor, s-a descoperit o parte a unei necropole creştine din perioada romană târzie, secolele IV-VI. Arheologii Octavian Mitroi şi Constantin Şova, din Constanţa, au dezvăluit 11 morminte creştine vechi de 1600 de ani şi unul de aproximativ 1800 de ani, spun cei de la Digi24.

Specialiştii consideră că cel din urmă ar fi locul de odihnă al unui păgân, dat fiind că în mormânt s-au găsit trei obiecte funerare – o monedă, un opaiţ şi o farfurie de lemn cu esenţe speciale ars.

Osemintele, printre care şi unele de copil, au fost duse la Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie Constanţa pentru a fi analizate, relatează Digi24.

Nu este prima descoperire de acest gen. Potrivit Digi24, în total, în perimetrul fostei cetăţi Tomis, au fost găsite de-a lungul vremii şase astfel de necropole.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii