Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O asociaţie de proprietari a reuşit o primă victorie în faţa Consiliului Local Constanţa

ro

19 Feb, 2016 11:46 2900 Marime text
 
Pe rolul Tribunalului Constanţa este înregistrat un dosar la secţia de contencios administrativ şi fiscal, având ca obiect „anulare act administrativ HCLM NR 25/30.01.2015“. Partea reclamantă este Asociaţia de proprietari A2, iar partea pârâtă este Consiliul Local al Municipiului Constanţa.
 
Ieri a avut loc un termen în acest dosar în care Instanţa a dispus admiterea cererii formulate de Asociaţia de proprietari A2 în contradictoriu cu Consiliul Local al Municipiului Constanţa. Totodată, judecătorii au dispus anularea parţială a HCLM nr.52/30.01.2012 respectiv în ceea ce priveşte aprobarea PUZ pentru zona ZRL 5c lot 1 şi 2. Decizia nu este definitivă.
 
Avocatul Ion Stelian Cristian a postat pe pagina sa de Facebook faptul că Asociaţia de proprietari A2 ar fi blocat prin instanţă un proiect imobiliar de construire a unui bloc de şapte etaje pe spaţiul verde din faţa unui bloc de patru etaje, de pe bulevardul Tomis, vis-a-vis de Capela Militară, reuşind anularea PUZ-ului în baza căruia începuse acest proiect.
 
„Legenda spune că n-are rost să te lupţi cu primăria şi cu rechinii imobiliari pentru că n-ai nicio şansă împotriva lor. Bazându-se pe această legendă constănţenii au stat în pasivitate ani de-a rândul şi au privit resemnaţi cum le dispar spaţiile verzi din amsamblurile de locuit şi din parcuri, iar în locul lor răsar betoane. O noua sentinţă a Tribunalului Constanţa distruge încă o dată acest mit şi demonstrează că implicarea oamenilor nu rămâne fără urmări. Ambiţia şi consecvenţa Asociaţiei de proprietari A2 au blocat un proiect imobiliar de construire a unui bloc de 7 etaje pe spaţiul verde din faţa unui bloc de 4 etaje, pe bd. Tomis, vis-a-vis de Capela Militara, reuşind anularea PUZ-ului în baza căruia începuse acest proiect. Urmează recursul, însă sunt optimist şi cred că sentinţa va fi menţinută“, se arată pe pagina de Facebook a avocatului.
 
„Soluţia instanţei este dulce-amară pentru mine: dulce pentru că este corectă şi dă dreptate celor mulţi şi fără mijloace materiale în luptă cu o administraţie care funcţionează după cum dictează interesele celor puţini dar extrem de potenţi financiar; amară pentru că îmi dovedeşte o dată în plus că adevărata cauză a dispariţiei spaţiilor verzi din oraş şi a delirului urbanistic care ne-a cuprins o reprezintă lipsa de reacţie a oamenilor mioritici, care asistă impasibili cum li se fură patrimoniul public, aerul, soarele, spaţiile verzi... Într-un fel ne merităm soarta pentru că am permis unor aventurieri să ne conducă oraşul o perioadă îngrozitor de mare de timp. Şi l-ar mai fi condus încă nişte decenii...“, se mai arată pe pagina de Facebook a lui Ion Stelian Cristian.

Citeşte şi Un capitol din povestea pământului boierului Jules Movilă Terenurile retrocedate prind rădăcini… din beton armat (documente)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii